Referenssi: Rantakairan Sähkö
Rantakairan Sähkö perustettiin Suomen olympiavuonna 1952 palvelemaan Simon ja entisen Kuivaniemen alueen sähkönkuluttajia. Lue toimitusjohtaja Pasi Syrjälän mietteet siitä, kuinka yhteistyöstä Ensinin kanssa hyötyy Suomen mittakaavassa pienempikin sähkönjakeluyhtiö.
18.1.2022
Oikeiden kumppaneiden kanssa pienikin pärjää
Kun Helsingissä sytyteltiin olympiatulta, Simossa valoa tuotiin kansalle hieman eri muodossa: syntyi Rantakairan Sähkö palvelemaan Simon ja Iin pohjoisosan asukkaita. “Rantakairan Sähkö on Suomen mittakaavassa pienempi sähkönjakelun yritys, eli sähkönjakeluverkon haltija”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Pasi Syrjälä. “Meillä on 4300 sähkönkäyttöpaikkaa meidän jakelun piirissä. Sähkönjakelun toteuttamiseksi keskijänniteverkkoa on 500 kilometriä ja pienjänniteverkkoa saman verran.” Vaikka toimialue on suuntaansa vain 50 kilometriä, se ei tarkoita, etteikö pienikin voisi pärjätä – varsinkin oikeiden yhteistyökumppaneiden kanssa.
Se historia, joka toi Ensinin ja Rantakairan Sähkön yhteen, on pitkä. “Vuosituhannen vaihteessa myimme sähkönmyyntiliiketoimintamme Oulun Sähkönmyyntiin, jonka osakkaita meistä samalla tuli”, valottaa Syrjälä. “Parikymmentä vuotta myöhemmin Oulun Sähkönmyynti oli perustamassa Oomia ja Ensiniä, mikä toi myös meidät mukaan laajempaan kuvioon.”
“Toimintaa on kyetty kehittämään rivakammin kuin aiemmin.”
Tukena Ensinin leveämmät hartiat
Yhteistyö Oulun Sähkönmyynnin kanssa oli sujunut niin hyvin, että odotimme vähintään samaa tasoa myös Ensiniltä”, kertoo Syrjälä yhtiön alkuodotuksista.
“Tietysti taustalla oli myös ajatus toiminnan kehittämisestä, onhan Ensinillä isompi asiakasmassa. Emme joutuneet pettymään; toimintaa on kyetty kehittämään rivakammin kuin aiemmin.” Käytännössä Ensin on ottanut vastuun kaikista Rantakairan Sähkön asiakaskontakteista, sillä suurin osa niistä liittyy tavalla tai toisella laskutukseen.
Erityistä kiitosta Syrjälä antaa Ensinille Datahubin käyttöönoton avustamisessa. Aiemmin tietoa sähkönkäyttöpaikoista ja asiakassuhteista on ollut hajautettuina eri yritysten omissa järjestelmissä, mikä on hidastanut tiedonvaihtoa. Kaikille yhteinen Datahub kehitettiin selkeyttämään tilannetta. “Käyttöönottoon liittyvien teknisten haasteiden ratkaiseminen yksin pienessä yhtiössä olisi todella vaikeaa”, kertoo Syrjälä. “Ensinin leveämmät hartiat ovat mahdollistaneet meille Datahubin sujuvan käyttöönoton”.
Tutustu tarkemmin Rantakairan Sähköön: www.rantakaira.fi