Osa Ensin Palvelut Oy:n toiminnoista siirtyy liikkeen luovutuksella Baronalle

10.12.2021

Ensin Palvelut Oy:n palvelutuotannon operatiiviset laskutus-, reskontra-, tiedonvaihto- sekä back office -toiminnot siirtyvät liikkeen luovutuksella palveluyhtiö Baronalle. Liikkeen luovutuksessa siirtyy 44 henkilöä ns. vanhoina työntekijöinä Baronan palvelukseen  1.1.2022 alkaen.

Yhteistyön tavoitteena on varmistaa Ensinin strategian mukainen kasvu Suomen johtavaksi energia- ja infra-alan asiakaspalvelukumppaniksi.

Ensinin tavoitteena on uudistaa toimintatapoja ja -prosesseja kilpailukyvyn ylläpitämiseksi. Osana liiketoimintamallin selkiytystä on määritelty, mitä palveluja Ensin tuottaa itse ja mitkä palvelut tuotetaan yhteistyössä kumppaneidemme kanssa.  Ensin jatkaa laskutus-, reskontra-, tiedonvaihto- sekä back office -palveluiden tarjoamista asiakkailleen. Toimintojen kehitysvastuu säilyy Ensinillä.

”Operatiivisissa taustatoiminnoissa Ensin tukeutuu jatkossa kumppaneihin, jotka auttavat meitä kulkemaan tavoittelemamme kasvun, tehokkuuden ja erinomaisen palvelukokemuksen suuntaan. Kumppaniksi valikoitui Barona, jonka kanssa olemme jo tehneet yhteistyötä onnistuneesti. Heillä on valmius sekä vahva tahto yhteiseen kehittämiseen. Baronan avulla mahdollistamme nopeammalla kehittämisellä tavoitteidemme mukaisen kasvun”, toteaa Ensin Palveluiden toimitusjohtaja Tuija Sipilä.

”Kasvun edellytyksen turvaamiseksi Ensinin liiketoiminnan ytimessä ovat asiakaskokemuksen ja palvelun laadun johtaminen ja kehittäminen. Tuotamme myös jatkossa myynti- ja asiakaspalvelutoiminnot oman henkilöstön voimin”, Sipilä jatkaa.

Barona on operoinut menestyksekkäästi palvelukeskuksia yli 10 vuotta. Yrityksellä on palvelukeskuksia Suomessa kolmella paikkakunnalla sekä tämän lisäksi Ruotsissa, Puolassa ja Espanjassa.

”Olemme erittäin iloisia, että pääsemme rakentamaan strategista kumppanuutta Ensinin kanssa. Yhteinen sävel löytyi neuvotteluissa helposti ja uskon, että pystymme auttamaan Ensiniä heidän kehitys- ja kasvutavoitteissaan. Haluan toivottaa uudet baronalaiset tervetulleeksi taloon!”, Baronan liiketoimintajohtaja Juha Martiskainen sanoo.

Barona on vuonna 1999 perustettu palveluyhtiö, joka työllistää vuosittain yli 30 000 eri alan työntekijää asiakkaille ja omiin yhtiöihin. Yhtiö uudistaa työelämää laaja-alaisilla henkilöstön ja yritysten kasvua tukevilla palveluilla, joihin kuuluvat mm. rekrytointi, henkilöstövuokraus, työkykypalvelut, ulkoistusratkaisut sekä työelämäkoulutukset ja -valmennukset. Barona toimii Suomessa yli 30 toimipisteessä ja kansainvälisesti yhdeksässä eri maassa.  Barona on osa Bravedo-konsernia.

Lisätietoja:
Ensin Palvelut Oy, toimitusjohtaja Tuija Sipilä, puh 040 844 3868
Barona, toimialajohtaja Juha Martiskainen, puh 040 356 3913