Roboteilla tehokkuutta – miljoona tehtävää jo rikki

Mitä saisi olla: miljoonativoli, miljoonapilkki vai miljoonarobotti? Kaksi ensimmäistä taitavat löytyä Tuurin kyläkaupan rosterista, mutta miljoonarobotti sijaitsee meillä Ensinin konehuoneessa. Ylpeänä oman porukkani kädenjäljestä vastaan, että laitetaan pakettiin tuo miljoonarobotti!

7.10.2021 Tiina Lyyra

Jo viime vuonna teimme muutamia kokeiluja robotiikan saralla, mutta todellinen startti oli kevättalvella 2021, kun Ensinin oma robottiryhmä aloitti toimintansa. Ensimmäinen robotti näki päivänvalon osuvasti Ensinin 1v-synttäripäivänä 1.4.2021.

Tällä hetkellä meillä on toiminnassa jo yli 50 robottia, jotka ylittivät miljoonan työsuoritteen rajan syyskuun puolivälissä. Huikea kehitys, josta olemme erityisen ylpeitä! Ensimmäiset käyttökohteet ovat poistaneet rutiiniluonteista manuaalityötä Ensinin henkilöstöltä ympäri organisaation, jolloin aikaa jää sille tärkeimmälle eli onnistuneiden asiakaskohtaamisen tuottamiseen ja palveluun.

Innovatiivisempaa ajattelua edustavat puolestaan Datahub testaustyön volyymejä buustaavat asiakas- ja sopimustietoja asiakastietojärjestelmään syöttävät robotit. Lähiviikkoina koeponnistukseen on tulossa myös puhtaasti kaupallisista lähtökohdista käynnistynyt kehitysaihio. Onpa joukossa myös ns. tarvittaessa töihin kutsuttava robotti, joka otetaan tietyissä tilanteissa työkaveriksi. Monenlaisia työkavereita nämä robotit.

Meillä on arvojemme mukaisesti tavoitteena into uudistua ja tahto tarttua toimeen, joten tutka manuaalitöiden siirtämisessä roboteille on osa jokapäiväistä toimintaamme. Robottiaihioita syntyy kiitettävä määrä normaalin työarjen keskellä. Ideat voivat olla yksinkertaisiakin, jos ne vain helpottavat työntekoa, eivätkä ole muilla keinoin ratkaistavissa. Kaikki ideat ei päädy toteutusputkeen, koska ongelmaan voi löytyä ratkaisu taustajärjestelmän kehityksestä tai ihan vain toimintatapojen muutoksesta. Robottiputkesta hylätty idea voi siis kehittää toimintaa muulla tavoin!