Barona vahvistaa energia-alan palvelukyvykkyyttä – ostaa Ensin Infra Oy:n

Palveluyhtiö Barona ostaa Ensin Infra Oy:n koko osakekannan energiakonserni Oomiin kuuluvalta Oomi Palvelut Oy:ltä. Ensin Infra tarjoaa asiakas- ja laskutuspalveluita sekä saatavien hallintaa energia-alan yhtiöille. Yrityskauppa on toteutettu tänään 12.5.2023.

Ensin Infra Oy liittyy sellaisenaan osaksi Baronan palvelukeskuskokonaisuutta. Yhtiössä työskentelee tällä hetkellä 21 henkilöä pääasiassa Oulussa ja tämän lisäksi pääkaupunkiseudulla.

“Oomi Palvelut -konserni on tehnyt päätöksen keskittyä myyntiliiketoimintaan ja siihen liittyviin palveluihin, ja siten olemme etsineet tytäryhtiö Ensin Infran huippuosaavalle henkilöstölle uutta kotia. Tavoitteemme oli löytää vahva kumppani, joka on laajat resurssit sekä tulevaisuuteen kurkottava tahtotila kehittää yksikön toimintaa eteenpäin. Baronan kanssa yhteinen sävel löytyi nopeasti ja luotamme, että Ensin Infra siirtyy vakaisiin käsiin”, sanoo Ensin Infran hallituksen puheenjohtaja Juha Juntunen.

Barona on toiminut asiakaspalvelukentässä vuodesta 2006 asti. Yrityskauppa vahvistaa yhtiön ratkaisukyvykkyyttä energia-alalla.

“Strategiamme yksi kivijaloista on ratkaisuliiketoiminnan kasvattaminen, ja siten tämä yrityskauppa on täysin visiomme mukainen. Meillä on yli 15 vuoden kokemus vaativien asiakaspalveluratkaisuiden toteuttamisesta eri aloille. Tämä yrityskauppa vahvistaa jalansijaamme ja asemaamme energia-alan kokonaisvaltaisena kumppanina”, Baronan toimitusjohtaja Lassi Määttä toteaa.

Ensin Infran liikevaihtoennuste vuodelle 2023 on 3,5 miljoonaa euroa. Ensin Infran asiakkaita ovat mm. Oulun Energia, Vantaan Energia, Pori Energia, Oulun Seudun Sähkö, Raahen Energia sekä Vatajankosken Sähköverkko.

Lisätietoja:

Lassi Määttä, toimitusjohtaja, Barona
040 830 7646
lassi.maatta@barona.fi

Juha Juntunen, Ensin Infra hallituksen puheenjohtaja
040 722 5135
juha.juntunen@oulunenergia.fi

Barona on vuonna 1999 perustettu palveluyhtiö ja yksi Suomen suurimmista työnantajista. Uudistamme työelämää laaja-alaisilla työvoiman ja yritysten kasvua tukevilla ratkaisuilla, jotka painottuvat työllistämiseen, oppimiseen, hyvinvointiin sekä ulkoistusratkaisuihin. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli noin 467 miljoonaa euroa (pro forma, tilinpäätös vahvistamaton). Toimimme Suomessa yli 30 toimipisteessä ja kansainvälisesti yhdeksässä eri maassa. Barona on osa Bravedo-yhteisöä.