Avoimuudesta hyvää työilmapiiriä

Henkilöstötyytyväisyyskyselyt ovat osoittaneet ensiniläisten olevan erittäin tyytyväisiä työpaikkaansa. Mikä on menestyksen salaisuus? HR-toiminnoista ja yrityskulttuurista vastaava johtaja Mervi Suorsa kertoo lisää avoimen yrityskulttuurin merkityksestä.
27.04.2022

Viimeisimmän henkilöstötyytyväisyyskyselyn tulokset ovat koko Ensinille miellyttävää luettavaa: asteikolla yhdestä viiteen työyhteisö katsoi tyytyväisyytensä nelosen arvoiseksi. “Meillä ollaan erityisesti tyytyväisiä avoimeen yrityskulttuuriin”, valottaa Mervi kyselyn antia. “Puhumme asioista hyvin avoimesti, niin hyvistä asioista kuin epävarmuuksistakin. Uskomme että avoimuudella luodaan luottamusta ja henkilöstö arvostaa sitä, että asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä.”

Kelpo tuloksen takana on pitkäjänteinen työ korkean henkilöstötyytyväisyyden saavuttamiseksi. “Esimerkiksi henkilöstöeduista tykätään, samoin joustavista etätyömahdollisuuksista”, Mervi kertoo. “Tulos oli hyvä, mutta tavoittelemme koko ajan parempaa. Fokus on vahvasti paremmassa työssä jaksamisessa ja työn sujuvoittamisessa. Järjestelmien sujuva käyttäminen ja ohjeiden selkeys helpottavat jokaisen arkea. On tärkeää, että ihmiset tietävät kenen puoleen kääntyä esimerkiksi mahdollisissa ongelmatilanteissa.”

Mervi näkee hyvän työskentelyilmapiirin parhaana lääkkeenä jaksamiseen. “Ystävällinen ja rakentava kommunikointi takaa hyvän ilmapiirin myös haasteellisina aikoina – täällä se toteutuu hyvin.” Toinen huomionarvoinen seikka on ensiniläisten tasaisessa ikäjakaumassa. “Ensin on kaikkien eri-ikäisten työpaikka”, Mervi toteaa. “Meillä on eri taustoista tulevia ihmisiä, jotka kyselyn mukaan kokevat keskeisten arvojemme toteutuvan työssään. Yksi arvoistamme on palo palvella, joka korostuu erityisesti työyhteisössämme.”


Mervi Suorsa | Ensin Palvelut